Home

Kawneer Global  /  English | Nederlands
Additional Information

Sustainability

 

Voor ons is duurzaamheid meer dan alleen een kwestie van imago. Bij ons is duurzaamheid een integraal onderdeel van onze zakelijke activiteiten. Denk hierbij onder andere aan afvalbeperking, het creëren van een veilige en gezonden werkomgeving en het tonen van maatschappelijke betrokkenheid.

 

Er vindt geregeld kennisuitwisseling plaats op het gebied van ontwerpen en produceren met collega’s van andere wereldwijde vestigingen. Aluminium is een waardevol materiaal dat zeer gemakkelijk te recyclen is, zonder verlies van sterkte en de gunstige eigenschappen. Ons uitgangspunt is om slim, intelligent en duurzaam te ontwerpen om zo onder andere het materiaalverbruik te minimaliseren.

 

De keuze om aluminium producten van Kawneer toe te passen komt onder andere voort uit de milieuvriendelijke eigenschappen van aluminium. Het materiaal is vrijwel onbeperkt recyclebaar, niet giftig, zeer onderhoudsarm, en daardoor uitermate duurzaam. Ons AR90 en AR100 programma stelt u in staat om maximaal gebruik te maken van gerecycled aluminium. Zo kan er efficiënt, intelligent en duurzaam gebouwd worden, wat perfect aansluit bij de ‘Cradle tot Cradle’ ideologie.

 

Om de duurzaamheid van onze producten in processen continu te optimaliseren werken we samen met bedrijven en onderzoeksinstellingen en zijn we betrokken bij diverse (maatschappelijke) projecten:

 

  • ALU-ECO
  • DGBC participant
  • Passiefhuis
  • Duurzaam Gebouwd partner
  • TU Delft
  • Arconic Foundation
  • NEN-Commissies

 

Cradle to Cradle

Kawneer heeft als een van de eerste leveranciers van aluminium ramen, deuren en gevels een Cradle to Cradle®-certificatie ontvangen van MBDC (McDonough Braungart Chemistry), een wereldwijd duurzaam consulting- en productcertificatiebedrijf dat het Cradle to Cradle®-concept heeft ontwikkeld in 1995 (www.mbdc.com).

 

Enkele Amerikaanse gevelproducten voldoen aan dit predicaat en hebben een Cradle to Cradle®-certificatie ontvangen op het niveau ‘zilver’. Om een ‘zilver’ niveau van certificering te behalen, moet elk product in vijf categorieën aan bepaalde eisen voldoen: gezondheidsaspecten van het materiaal, hergebruik van materiaal, het gebruik van hernieuwbare energie, de omgang met water en sociale verantwoordelijkheid.

 

Geïnspireerd door onze Amerikaanse collega’s onderzoekt Kawneer Harderwijk nu welke Nederlandse Kawneer producten voor Cradle to Cradle®-certificering in aanmerking komen. Binnen onze Nederlandse organisatie is geweldig veel kennis over duurzaamheid aanwezig. Voeg daaraan toe de kennis van onze Amerikaanse collega’s en het zal duidelijk zijn dat we op het gebied van duurzaamheid nu al een inspirerende partij zijn.

 

Het duurzame karakter van aluminium

Kawneer doet actief mee aan het recyclen van aluminium. De redenen hiervoor zijn vrij eenvoudig. Aluminium is een waardevol materiaal dat zeer gemakkelijk te recyclen is, zonder verlies van sterkte en de gunstige eigenschappen. De kans is groot dat een nieuw aluminium raam, door u getekend of geplaatst, ook in een vorig leven al een raam is geweest. Aluminium blijft namelijk zijn waarde behouden, keer op keer op keer. Uiteraard kunnen er van gebruikte aluminium kozijnen ook andere producten gemaakt worden, zoals auto velgen, aluminium fietsen of zelfs frisdrankblikjes.

 

Wanneer toegepast in gebouwen kan aluminium bijdragen aan energie efficiëntie, het terugdringen van de CO2 uitstoot en het kan u helpen de gewenste duurzaamheidstandaarden te behalen. Zo kan het toepassen van een intelligent aluminium gevelsysteem het energieverbruik van een gebouw met maar liefst 50% verminderen.

top anchor