Home

Kawneer Global  /  English | Nederlands

Architect van het Jaar verkiezing 20112 December, 2011
De jury van de Architect van het Jaar Prijs 2011, bestaande uit  Lucas Verweij (gasthoogleraar Design in Berlijn), Anne Luijten (hoofdredacteur gebiedsontwikkeling.nu) en Alex van de Beld (architect in Helsingborg Zweden - en met Onix Architect van het Jaar 2010) - had vijf architectenbureaus genomineerd voor de tweede ronde. De genomineerden zijn:

In de categorie Large (vanaf 21 fte):
- Faro Architecten uit Lisserbroek en Zutphen

In de categorie Medium (10 tot en met 20 fte):
Atelier Kempe Thill uit Rotterdam
- NEXT Architects uit Amsterdam en Beijing

In de categorie Small (tot en met 9 fte):
- M3H Architecten uit Amsterdam
- Zecc Architecten uit Utrecht

In de loop van de maand november heeft de jury alle vijf genomineerden ontvangen voor een korte presentatie en een vragenronde, hierna zijn de winnaars per categorie en de overall prijswinnaar bepaald. De winnende 'Architect van het Jaar' 2011 ontvangt naast de eer tevens een geldprijs van 5.000,- Euro, ter beschikking gesteld door Alcoa Architectuursystemen uit Harderwijk. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking op 10 december 2011 in het Materia Inspiration Centre op Ijburg in Amsterdam.

De Architect van het Jaar Prijs werd ingesteld door ArchitectenWerk met als doel om - naast de reeds gekende hoge architectonische kwaliteit van hun gerealiseerde werk - met name de professionaliteit en innovatiekracht van Nederlandse architectenbureaus nader onder de aandacht te brengen van opdrachtgevers, pers en publiek.

Eerdere winnaars waren in 2007:  UN Studio, in 2008:  Rudy Uytenhaak Architectenbureau, in 2009: SeArch en in 2010: Onix.

Zie voor alle verdere informatie  http://www.architectvanhetjaar.nl/

Kees van der Hoeven – ArchitectenWerk – 070-5112740 - kavander@xs4all.nl

Viewing documents in PDF format requires Adobe Acrobat Reader, which is available as a free download from the Adobe Web site.

top anchor