Home

Kawneer Global  /  English | Nederlands
Aanvullende Informatie

Test en Trainingcentrum


In ons testcentrum in Harderwijk wordt dagelijks gewerkt aan de verbetering van onze bestaande en nieuwe producten. Voordat deze op de markt worden gebracht worden ze uitvoerig getest op o.a. wind- en waterdichtheid, inbraakveiligheid en brandveiligheid. Ook worden er workshops gegeven om de kwaliteit van onze systemen te waarborgen.

Wind- en waterdichtheid
In ons vernieuwde testcentrum hebben wij de beschikking over een testkast voor wind- en waterdichtheid. In deze testkast kunnen wij elementen plaatsen van 4 x 4 meter. Hiermee kunnen wij wind- en waterdichtheid bepalen volgens de laatste normen.

Dit gaat als volgt in zijn werk:
Met deze kast kunnen wij d.m.v. over- en onderdruk het luchtverlies van een element bepalen.  Om plaatselijke luchtlekkage te kunnen bepalen wordt gewerkt met rook. Het detecteren van luchtlekkages, al dan niet plaatselijk, vindt plaats voordat water op het element wordt gespoten. Door de te testen gevel op zeer veel plaatsen te besproeien met water en in de testkast een overdruk op te bouwen wordt de waterdichtheid bepaald. U begrijpt dat voordat een product van Alcoa op de markt wordt gebracht er vele testen hebben plaatsgevonden die aantonen dat het product aan de laatste eisen en normen voldoet.

In ons moderne testcentrum worden zowel testen gedaan voor de ontwikkeling en beoordeling van onze eigen producten als projectspecifieke testen voor onze verwerkers.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van ons test- en trainingcentrum, neem gerust contact met ons op via office@alcoa.com


top anchor