Vacatures

Product Manager
Harderwijk, Netherlands

In deze functie ben je voor de toegewezen producten de markt- en productexpert en ook initiatiefnemer van productontwikkelingsprojecten. Je bent verantwoordelijk voor het productontwikkelingproces beginnende bij het idee tot aan de levering en de eerste ervaringen van de klant. Je leidt ook de taken die horen bij de levenscyclus van een product. Vanuit een productstrategie definieer je de variabelen zoals pricing, productmarketing en – lancering. Het team waar je in werkt, bestaat uit meerdere product managers. Op een natuurlijke manier werk je nauw samen met interne (Marketing, Sales, Productdevelopment, Financiën en Operations) en externe stakeholders (klanten en onderzoek- en testbureaus).

Ben jij in staat om een leidende rol te spelen in het complexe en uitdagende speelveld van de raam-, deur en gevelbouw? Heb jij de ambitie om je verder te ontwikkelen op het gebied van technische uitdagingen en wil je deel uitmaken van een leuk team in een internationale, dynamische organisatie waar innovatie en kwaliteit centraal staan? Dan zoeken wij jou!
 
Je taken:
In deze functie ben je voor de toegewezen producten de markt- en productexpert en ook initiatiefnemer van productontwikkelingsprojecten. Je bent verantwoordelijk voor het productontwikkelingproces beginnende bij het idee tot aan de levering en de eerste ervaringen van de klant. Je leidt ook de taken die horen bij de levenscyclus van een produkt. Vanuit een productstrategie definieer je de variabelen zoals pricing, product marketing en – lancering. Het team waar je in werkt, bestaat uit meerdere productmanagers. Op een natuurlijke manier werk je nauw samen met interne (Marketing, Sales, Productdevelopment, Financiën en Operations) en externe stakeholders (klanten en onderzoek en testbureaus).
 
Wie zoeken wij?
Een teamspeler die mensen in beweging krijgt. Iemand die kan coördineren, motiveren en inspireren. Een gestructureerde aanpakker die een optimale samenwerking met Sales, Marketing, Productdevelopment en Operations bewerkstelligt. Je hebt veel gevoel voor marktontwikkelingen en nieuwe productontwikkeling. Jouw profiel:
·         Minimaal een afgeronde relevante hbo opleiding;
·         Ervaring in een productmanagement rol van vergelijkbare functie in de B2B sector. Je hebt bij voorkeur ervaring en affiniteit met technische bouwmaterialen;
·         Opgedane project management vaardigheden zijn een must;
·         Ervaring in een commerciële en technische omgeving, liefst in een internationale omgeving;
·         Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Bij voorkeur aangevuld met Duits.
 
Wie is Kawneer?
Kawneer is een wereldleider op het gebied van aluminium ramen, deuren en gevels. Het is wereldwijd het merk waaronder moederbedrijf Arconic haar oplossingen voor aluminium ramen, deuren en gevelsystemen vermarkt. Bij Kawneer in Harderwijk werken zo’n 150 medewerkers aan het ontwerpen, ontwikkelen en verkopen van aluminium profielsystemen voor de Benelux. Dit gebeurt in het nieuwe, duurzame warehouse met BREEAM Very Good certificering, met een speciaal, eigen Test- en trainingscentrum waar Kawneer tests en metingen verricht op de (bestaande) profielsystemen en uitleg geeft aan klanten over de werking van de producten.
 
Het kan voorkomen dat een project het beste kan worden uitgevoerd met een custom-made oplossing. Daarvoor is de afdeling Project Solutions. Die afdeling functioneert als adviseur en ontwikkelaar en denkt graag mee in het ontwikkelen van project specifieke toepassingen om de wensen en ideeën van klanten vorm te geven.
 
Belangstelling?
Ben jij de technische ‘verbinder’ die we zoeken? Stuur je gemotiveerde sollicitatie inclusief CV per mail naar Jacques Hijlkema (jacques.hijlkema@arconic.com). Verdere inlichtingen over deze functie kun je tijdens kantooruren vragen bij de heer Andre Smit, 0341 - 46 46 06.
 
De vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.

top anchor