Aluminium gevelbekleding

Aluminium gevelbekleding biedt een modern en strak aanzicht voor het gebouw. Het materiaal is bovendien ideaal voor de inzet als gevelbekleding. Aluminium is een lichtgewicht bouwmateriaal met een hoge mate van duurzaamheid. Aluminium gevelbekleding heeft namelijk een zeer lange levensduur en heeft gedurende de gebruiksperiode nauwelijks onderhoud nodig. Daarnaast bieden aluminium gevelsystemen vaak veel ontwerpvrijheid. Zo bieden we bij Kawneer diverse modulaire systemen aan die eenvoudig te combineren zijn. Hierdoor zijn talloze combinaties van ontwerpen en systemen te maken en heeft de architect volledige artistieke vrijheid. Bovendien zijn er ook nog verschillende oppervlaktebehandelingen mogelijk. Anodiseren, poederlakken en voorbehandelingen met 6-voudig chromaat in diverse glansgraden behoren allen tot de mogelijkheden. Zo kan ook de afwerking van de aluminium gevelbekleding het verschil maken voor de uiteindelijke uitstraling van het pand.

 

Aluminium vliesgevels

Bij Kawneer vindt u diverse aluminium gevelsystemen, waaronder voornamelijk aluminium vliesgevels. Vliesgevels zijn doorgaans niet-dragende gevels. Doordat deze systemen geen belasting dragen naast het eigen gewicht kunnen deze zeer lichtgewicht uitgevoerd worden. Dat betekent niet dat de vliesgevels niet robuust zijn. Het sterke aluminium biedt meer dan genoeg robuustheid. Daarnaast is deze vorm van aluminium gevelbekleding winddicht, waterdicht, brandwerend en thermisch isolerend. De vliesgevels bieden we ook aan in structurele en semi-structurele varianten aan, waardoor de gevelbekleding beter geïntegreerd kan worden met het gevelbeeld en er grotere glaswerken toegepast kunnen worden.

 
Aluminium ramen en deuren

Aluminium gevelbekleding gaat bij Kawneer verder dan puur de gevelsystemen zelf. Ook aluminium ramen en deuren die eenvoudig in het ontwerp geïntegreerd kunnen worden behoren tot ons aanbod. De raam- en deursystemen zijn verkrijgbaar met regulier hang- en sluitwerk, maar ook geavanceerdere opties zijn mogelijk. Denk aan verborgen scharnieren, moderne schuifdeuren en schuiframen of zelfs een hoogwaardig vouwsysteem. De ramen en deuren bieden net als de aluminium gevelbekleding systemen uitstekende isolatiewaardes, inbraakwerendheid, winddichtheid, waterdichtheid en brandwerende eigenschappen. En ook deze systemen zijn leverbaar in elke gewenste RAL-kleur en alle eerdergenoemde afwerkingsmethodes.

 
Aluminium gevelbekleding: overig toebehoren

Naast aluminium vliesgevels en aluminium ramen en deuren bieden we ook ander toebehoren aan, zoals onze A-line handgrepen. Deze productlijn bestaat uit een raamgreep, deurgreep, verkropte deurgreep en een greep voor schuifdeuren. Alle grepen beschikken over dezelfde vormgeving, kleur en oppervlaktebehandeling, zodat een eenduidig aanzicht behouden kan worden. Het uniforme ontwerp is kwalitatief, stijlvol en breed inzetbaar. Bovendien voldoen de grepen aan alle veiligheidseisen en beschikken deze over een anti-paniekfunctie, volgens NEN-EN 179. Naast deze lijn van grepen bieden we ook A-line paumelle scharnieren aan. Deze deurscharnieren hebben een versmalde aanzichtbreedte, waardoor toleranties vanaf de buitenzijde niet zichtbaar zijn. Het scharnier kan gewichten tot 200 kg aan en is WK2 inbraakwerend.

 
Meer informatie

Wilt u meer weten over de aluminium gevelbekleding en toebehoren van Kawneer? Of bent u op zoek naar een specifieke oplossing die nog niet door ons benoemd is? We denken graag met u mee en bieden zowel standaardoplossingen als maatwerk aan. We bespreken graag de mogelijkheden voor uw specifieke project! Neem nu contact met ons op voor meer informatie: Telefoon: 0341 - 46 46 11 (voor verwerkers) Telefoon: 0341 - 46 46 15 (voor architecten) E-mail: advies.kawneer@arconic.com

 

 


 

 

top anchor