Aluminium raamprofielen

Bij Kawneer kunt u terecht voor diverse raamprofielen. U vindt bij ons moderne systemen en oplossingen, waaronder een aantal modulaire en duurzame aluminium raamprofielen. Maar ook schuiframen of zelfs een uniek vouwsysteem behoort tot de mogelijkheden.

 
De voordelen van aluminium raamprofielen

Waarom kiest u voor aluminium raamprofielen? Allereerst kiest u met raamprofielen van aluminium voor een strak en modern aanzicht van het gebouw. Bovendien bieden aluminium raampartijen een hoge mate van ontwerpvrijheid. Aan de hand van onze diverse modulaire systemen kan eenvoudig een passende combinatie gevonden worden waarmee een mooi uniform gevelbeeld gecreëerd wordt. De architect heeft keuze uit talloze variaties, waardoor ieder pand een eigen uitstraling krijgt. Om de uitstraling verder te complementeren is er de keuze uit diverse oppervlaktebehandelingen voor het aluminium. Een greep uit de mogelijkheden: er kan gekozen worden uit onder andere anodiseren, poedercoaten en voorbehandelingen met 6-voudig chromaat, in diverse glansgraden. Deze voorbehandelingen zorgen ieder voor een unieke afwerking van het uiteindelijke aluminium raamprofiel. Daardoor kan meer dan genoeg variatie gerealiseerd worden en krijgt ieder gebouw een eigen gezicht. Aluminium is daarbij een bijzonder goede keuze, wanneer gekeken wordt naar de specifieke eigenschappen van het constructiemateriaal. Aluminium is licht en toch sterk genoeg om structureel of semi-structureel ingezet te worden. Bovendien is aluminium uitermate duurzaam: aluminium raamprofielen profiteren van een zeer lange levensduur. En dat terwijl het materiaal tijdens de gebruiksperiode nauwelijks onderhoud nodig heeft om in optimale conditie te blijven!

 
Aluminium ramen

De diverse aluminium raamprofielen van Kawneer zijn dankzij het modulaire ontwerp eenvoudig te integreren en combineren in elk ontwerp. De raamprofielen zijn verkrijgbaar met regulier hang- en sluitwerk, maar we bieden ook geavanceerdere opties aan, zoals verborgen scharnieren. Dankzij het modulaire ontwerp van de aluminium raamprofielen zijn uiteenlopende variaties aan zowel de binnen- als buitenschaal van het profiel mogelijk. Denk aan diverse isolatiewaardes en variërende brandwerende en inbraakwerende voorzieningen. Maar ook het design zelf kan eenvoudig aangepast worden naar wens zonder afbreuk te doen aan deze functionele eigenschappen. De raamprofielen kunnen geleverd worden in elke gewenste RAL-kleur, of bijvoorbeeld met een unieke houtlook.

 
Aluminium schuiframen

Naast reguliere aluminium raamprofielen met traditionele open- en sluitmogelijkheden biedt Kawneer ook systemen met schuiframen aan. Deze zijn uitvoerbaar in enkel- dubbel- of driespoor en zijn uiteraard ook verkrijgbaar in elke gewenste kleur en afwerking. 

 
Aluminium raamprofielen toebehoren: raamgrepen

In ons aanbod vindt u ook toebehoren voor de raamprofielen, zoals de A-line handgrepen, met diverse grepen voor de ramen en deuren. Alle grepen zijn op dezelfde manier vormgegeven, voorbehandeld en afgewerkt, zodat een eenduidig aanzicht gerealiseerd kan worden. De grepen zijn volgens een uniform, kwalitatief en stijlvol ontwerp vormgegeven en daardoor breed inzetbaar. Daarnaast voldoen deze grepen aan alle veiligheidseisen en beschikken ze over een anti-paniekfunctie, volgens NEN-EN 179.

 
Meer informatie

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze aluminium raamprofielen en toebehoren? Of bent u op zoek naar een specifieke oplossing die nog niet door ons benoemd is? We denken graag met u mee en bieden zowel standaardoplossingen als raamprofielen op maat aan. We bespreken graag de mogelijkheden voor uw specifieke bouwproject! Neem nu contact met ons op voor meer informatie: Telefoon: 0341 - 46 46 11 (voor verwerkers) Telefoon: 0341 - 46 46 15 (voor architecten) E-mail: advies.kawneer@arconic.com

 top anchor