Doelgroepen

Doelgroepen  

Circulair

De overheid heeft de ambitie dat Nederland in 2050 een volledig circulaire economie is. In deze circulaire economie bestaat geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. De circulaire economie is een economisch systeem dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waarde vernietiging te minimaliseren. Anders dan in het huidige lineaire systeem, waarin grondstoffen worden omgezet in producten die aan het einde van hun levensduur worden vernietigd.

 

recycle

Hergebruik en recyclen

Aluminium is vrijwel onbeperkt recyclebaar. Om maximaal gebruik te maken van gerecycled aluminium heeft Kawneer de recycleprogramma’s AR90 en AR100 opgezet.

 

De aluminium raam-, deur- en vliesgevelsystemen van Kawneer zijn modulair samengesteld. Dit heeft als voordeel dat de systemen eenvoudig te demonteren zijn, waardoor aluminium en overige materialen goed te scheiden zijn. Dit maakt het recycleproces een stuk eenvoudiger.

 

Vliesgevels hebben ‘droge’ verbindingen, waardoor de complete gevel gedemonteerd kan worden zonder verontreiniging of beschadigingen door kit of lijmresten. Dit was exact de reden waarom in het circulaire project ‘Circl’ in Amsterdam de vliesgevelsystemen van Kawneer zijn toegepast. Mede door de genormaliseerde afmetingen is het gevelsysteem na demontage herbruikbaar.

 

CIRCL, Amsterdam

Foto: CIRCL, Amsterdam.

Credit: Dirk Verwoerd | Lighthouse Productions

top anchor