Home

Kawneer Global  /  English | Nederlands
Aanvullende Informatie

Evenementen Archief

Zoek naar informatie over verleden industriële handelsbeurzen, tentoonstellingen of klantgerichte evenementen.

15 September, 2016
Harderwijk
Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Logistiek Vastgoed
 
Het bouwen van logistiek vastgoed kan niet anders dan duurzaam. Een voorbeeld locatie is het Turn-Key nieuwbouw distributiecentrum met BREEAM Very Good certificaat van Alcoa | Kawneer. Op donderdag 15 september zijn we hier te gast met Duurzaam Gebouwd Op Locatie, met het thema Logistiek Vastgoed. Wij geven u graag alvast 'een kijkje in de keuken' van deze locatie, met dit animatiefilmpje.
 
Programma
09.00 Ontvangst met koffie en thee
09.30 Opening door de dagvoorzitter
09.45 De deelnemers worden verdeeld in twee groepen.
Groep 1
Lars van den Berg geeft u een rondleiding door het nieuwe distributiecentrum van Alcoa | Kawneer. Daarbij zal hij een toelichting geven op de ontwerpfilosofie achter het gebouw, de manier van samenwerking tijdens de bouw en de logistieke en operationele organisatie van het bedrijf.
Groep 2
Presentatie - Logistiek in de bouw: totstandkoming nieuwbouw Alcoa | Kawneer door Ivo van der Mark, Algemeen Directeur van Hercuton. 
WDP Nederland als belegger/ontwikkelaar en Hercuton als turn-key bouwer hebben bij dit project als combinatie gefungeerd. Gedurende het gehele traject is nauw samengewerkt met alle betrokkenen. Huurder, opdrachtgever, architect en bouwer hadden één gezamenlijk doel: op tijd en binnen budget een gebouw opleveren dat voldoet aan het verwachtingspatroon van de opdrachtgever én de huurder. 

10.15
Groep 1
Presentatie - Logistiek in de bouw: totstandkoming nieuwbouw Alcoa | Kawneer door Ivo van der Mark, Algemeen Directeur van Hercuton. 
WDP Nederland als belegger/ontwikkelaar en Hercuton als turn-key bouwer hebben bij dit project als combinatie gefungeerd. Gedurende het gehele traject is nauw samengewerkt met alle betrokkenen. Huurder, opdrachtgever, architect en bouwer hadden één gezamenlijk doel: op tijd en binnen budget een gebouw opleveren dat voldoet aan het verwachtingspatroon van de opdrachtgever én de huurder. 
Groep 2
Lars van den Berg geeft u een rondleiding door het nieuwe hoofdkantoor van Alcoa | Kawneer. Daarbij zal hij een toelichting geven op de ontwerpfilosofie achter het gebouw, de manier van samenwerking tijdens de bouw en de logistieke en operationele organisatie van het bedrijf.

10.45 Plenair (groep 1 en groep 2)
Presentatie - Nederland Distributieland door Kor Foekens, commercieel directeur van Colt International.
Distributiecentra kampen vaak met een warmteprobleem. Grote ruimtes, meerdere verdiepingen, verlichting en apparatuur veroorzaken tempartuurstijgingen. Zolang er geen mensen werkzaam zijn in een dergelijk pand, vormt warmte niet direct een probleem. Maar als er wél mensen werken, is ventilatie en koeling noodzakelijk. Denk aan de booming e-commerce business. Kor Foekens presenteert toekomstbestendige oplossingen voor de klimaatproblematiek binnen distributiecentra, met de focus op energiebesparing, ErP Ecodesign en BREEAM.

11.15 Netwerken (in de showroom) met deelnemers en sprekers met koffie en thee
12.00 Einde
 
Inschrijven
Deelname aan deze ochtendbijeenkomst is volledig kosteloos. klik hier om u in te schrijven. Wees snel, want de plaatsen zijn beperkt tot maximaal 100 deelnemers. Wilt u weten wie u op dit event kunt ontmoeten? Bekijk hier de meest recente aanwezigheidslijst.
meer

14 September, 2016 - 15 September, 2016
Banner Architect@Work 2016 Rotterdam
Rotterdam
Architect@Work 2016
 
Op 14 en 15 september 2016 wordt Architect@Work voor de zesde keer georganiseerd in Nederland. De beursorganisatie richt zich op een exclusieve bezoekersdoelgroep, maar zeker ook op een exclusieve exposantengroep die daadwerkelijk noviteiten kunnen tonen.
 
Alcoa | Kawneer is wederom aanwezig om u onze nieuwste ontwikkelingen op het gebied van aluminium ramen, deuren en gevels te tonen. Dit jaar zullen we een aantal noviteiten vertonen waaronder het PassiefHuis gecertificeerde RT 82 HI+ raam- en deursysteem, onze nieuwe handgrepen lijn en de innovatieve productietechnologie 3D printen.
 
Graag ontvangen wij u op onze stand, nummer 126. Klik hier voor gratis toegang tot Architect@Work 2016 via Alcoa | Kawneer met de code: 49401
meer

14 Januari, 2016 - 16 Januari, 2016
Beursstand Polyclose 2016
Gent, België
SAY HELLO. KENNISMAKEN BEGINT MET ‘HALLO’
Kom kennismaken met een nieuw perspectief. Een nieuwe kijk op de wereld door onze producten die comfort, veiligheid en transparantie bieden aan onze eindgebruikers. Op de Polyclose in Gent heeft u van 14-16 januari 2016 persoonlijk kennis kunnen maken met een nieuw perspectief. Onze kijk op architectuursystemen. Wij danken u voor uw komst!
 
HELLO NEW VIEW
Het echte nieuwe uitzicht ervaart u pas wanneer u een gebouw binnenloopt waar de aluminium ramen, deuren en gevels van Alcoa | Kawneer een 'new view' op de wereld geven. Bijvoorbeeld ons nieuwe hoofdkantoor in Harderwijk. Maak een afspraak, kom langs en laat u inspireren.
meer

17 September, 2014 - 18 September, 2014

Rotterdam
Architect@Work 2014
 
Op 17 en 18 september 2014 wordt Architect@Work voor de vijfde keer georganiseerd in Nederland. De beursorganisatie richt zich op een exclusieve bezoekersdoelgroep, maar zeker ook op een exclusieve exposantengroep die daadwerkelijk noviteiten kunnen tonen.
 
Alcoa Architectuursystemen is wederom aanwezig om u onze nieuwste ontwikkelingen op het gebied van aluminium ramen, deuren en gevels te tonen. Dit jaar zullen we een aantal noviteiten vertonen waaronder de GT 70 S vormgeving met extra smal 48 mm aanzicht.
 
Graag ontvangen wij u op onze stand, nummer 267. Registreer voor gratis toegang tot Architect@Work 2014 via Alcoa Architectuursystemen, door te klikken op onderstaande link met vermelding van onze persoonlijke toegangscode 45475Registreer 
 
Voor meer informatie over de beurs kunt u terecht op de website
meer

16 Januari, 2014 - 18 Januari, 2014
Gent, België
Tijd voor verandering: Bezoek Alcoa Architectuursystemen op de Polyclose 2014!
meer

18 September, 2010
Rotterdam
Archicup 2010
 
Op zaterdag 18 september a.s. vindt de 12e editie van de Rotterdam Archicup plaats. De ‘verliezer’ van vorig jaar Zandbelt&vandenBerg architecture and urban design is verantwoordelijk voor de organisatie. In totaal strijden 24 architectenbureaus uit Rotterdam en omstreken in vier poules om de eer.  Alcoa Architectuursystemen is hoofdsponsor van dit sportieve evenement.

15 September, 2010 - 16 September, 2010

Rotterdam
Architect@Work 2010
 
Op 15 en 16 september 2010 wordt Architect@Work voor de derde keer georganiseerd in Nederland. De beursorganisatie richt zich op een exclusieve bezoekersdoelgroep, maar zeker ook op een exclusieve exposantengroep die daadwerkelijk noviteiten kunnen tonen.
 
Alcoa Architectuursystemen is wederom aanwezig om u onze nieuwste ontwikkelingen op het gebied van aluminium ramen, deuren en gevels te tonen. Dit jaar zal o.a. de focus liggen op de NEXT Active Facades.
 
Graag ontvangen wij u op onze stand, nummer 104. Registreer voor gratis toegang tot Architect@Work 2010 via Alcoa Architectuursystemen, door te klikken op onderstaande link met vermelding van onze persoonlijke toegangscode 29001. Registreer 
 
Voor meer informatie over de beurs kunt u terecht op de website
meer

23 Juni, 2010 - 25 Juni, 2010
Eindhoven
INALCO 2010
 
Alcoa Architectuursystemen is event pratner en sponsor van INALCO 2010, het International Aluminium Congres 'New Frontiers in Light Metals' dat van 23-25 juni 2010 in de TU Eindhoven wordt gehouden.
 
Donderdag 24 juni staat in het teken van het thema 'Architecture' en is inclusief een interessante excursie naar het Aluminium Centrum in Houten. Het volledige programmaoverzicht kunt u terugvinden op de website http://www.inalco2010.com/. Hier kunt u zich online tegen het 'sponsor invited' tarief inschrijven.
 
meer

19 December, 2009
NAI, Rotterdam
 
Architect van het Jaar 2009

De Architect van het Jaar prijs werd 3 jaar geleden ingesteld door Architectenwerk. Met als doel om – naast de reeds gekende hoge architectonische kwaliteit van hun gerealiseerde werk – met name de professionaliteit en innovatiekracht van Nederlandse architectenbureaus nader onder de aandacht te brengen. Alcoa is wederom hoofdsponsor van dit mooie evenement.

De volgende 10 architectenbureaus zijn genomineerd voor Architect van het Jaar 2009:

In de categorie Large (bureaus vanaf 21 fte):

 • Faro Architecten uit Lisserbroek en Zutphen
 • KCAP Architects & Planners uit Rotterdam en Zürich (CH)
 • RAU uit Amsterdam
 • SeArch Architects uit Amsterdam

In de categorie Medium (bureaus van 6 tot en met 20 fte):
 • BIQ Stadsontwerp uit Rotterdam
 • Atelier Kempe Thill uit Rotterdam
 • Moriko Kira architect uit Amsterdam
 • Onix Architecten uit Groningen en Helsingborg (SE)
 • Architectenbureau Paul de Ruiter uit Amsterdam

In de categorie Small (bureaus tot en met 5 fte)
 • Kingma Roorda Architecten uit Rotterdam

De winnende Architect van het Jaar 2009 ontvangt naast de eer tevens een geldprijs van € 5000,-, ter beschikking gesteld door Alcoa Architectuursystemen. De winnaars van de voorgaande edities zijn UNStudio en Rudy Uytenhaak. Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op 19 december a.s. zal de winnaar van 2009 aan dit rijtje kunnen worden toegevoegd.
 
Voor meer informatie http://www.architectenwerk.nl/architectvanhetjaar/
 
 

7 Mei, 2009 - 8 Mei, 2009

Kortrijk, België
Architect@Work 2009
Na een geslaagde derde editie in 2007 wordt het unieke tweejaarlijkse evenement Architect@Work voor de vierde maal op 7 en 8 mei 2009 georganiseerd in Kortrijk Expo te Kortrijk (BE). Tot deze beurs worden alleen exposanten toegelaten die daadwerkelijk iets nieuws te melden hebben. 'Innovatie' staat in 2009 nog steeds centraal!
 
Alcoa Architectuursystemen is dan ook wederom aanwezig om u onze nieuwste ontwikkelingen op het gebied van aluminium ramen, deuren en gevels te tonen.
 
Graag ontvangen wij u op onze stand, nummer 188. Ons team staat voor u klaar om u persoonlijk te begroeten en om meer uitleg te geven over onze producten.
 
Registreer voor gratis toegang tot Architect@Work 2009 via Alcoa Architectuursytsemen, door te klikken op deze link mét vermelding van onze persoonlijke toegangscode 21301.
Registreer
 
Voor meer informatie over deze beurs kunt u terecht op de website
meer

9 Februari, 2009 - 14 Februari, 2009
Jaarbeurs, Utrecht

BouwBeurs 2009

Alcoa Architectuursystemen is ook dit jaar weer aanwezig van 9 t/m 14 februari 2009 op de Internationale BouwBeurs in de Jaarbeurs te Utrecht. U kunt ons op dezelfde locatie vinden als de vorige keer: Hal 1, stand A142. Wij tonen o.a. onze aluminium raam-, deur- en gevelsystemen. Speciale aandacht wordt gegeven aan +/- 40 projecten die met onze systemen zijn gerealiseerd.
 
Dit jaar tonen wij weer diverse noviteiten o.a.:

 • Op afstand bedienbare ramen en deuren
 • Bloomframe®, het raam dat transformeert tot balkon
 • Brandwerend draaikiep-raam RT 62
 • Schuifpui driespoor AA 3110
 
Ons team staat voor u klaar om u persoonlijk te begroeten en om meer uitleg te geven over onze producten. Voor meer informatie kunt u uiteraard contact opnemen of tel. 0341-464611.
 
Registreer voor gratis toegang aan BouwBeurs 2009 via Alcoa Architectuursytsemen.
Registreer
 
Bloomframe
Brandwerend
Driespoovs

29 November, 2008
NAI, Rotterdam

Architect van het Jaar 2008
Naar aanleiding van het succes van de eerste aflevering in 2007 met UNStudio uit Amsterdam als grote winnaar, besluiten initiatiefnemer ArchitectenWerk en hoofdsponsor Alcoa Architectuursystemen dit seizoen wederom op zoek te gaan naar de 'Architect van het Jaar'.  Deze keer kunnen alle Nederlandse architectenbureaus - mits zij minimaal vijf jaar in de praktijk werkzaam zijn - meedingen naar deze bijzondere en eervolle prijs. De volgende 8 bureaus zijn genomineerd:

 • Categorie Large: Cepezed, Faro en Rudy Uytenhaak
 • Categorie Medium: Onix, Marlies Rohmer en Paul de Ruiter
 • Categorie Small: JagerJanssen en Geusebroek Stefanova
De prijsuitreiking staat gepland op zaterdag 29 november. Tevens zal er diezelfde dag de publieksprijs, gesponsord door Architectenweb, worden uitgereikt. De jury bepaalt per categorie een winnaar (Small, Medium en Large) en bepaalt uit die selectie van drie de uiteindelijke winnaar, die zich vervolgens een jaar lang 'Architect van het Jaar 2008' mag noemen.  Aan die titel is tevens een geldbedrag van € 5.000,- verbonden, ter beschikking gesteld door Alcoa Architectuursystemen uit Harderwijk.
Voor meer informatie zie www.architectvanhetjaar.nl.

 

22 Oktober, 2008 - 24 Oktober, 2008
Barcelona, Spanje
 
WORLD ARCHITECTURE FESTIVAL 2008
Alcoa’s ‘Kawneer’ Building & Construction business, waar ook Alcoa Architectuursystemen onderdeel van uitmaakt is de trotste hoofdsponsor van het World Architecture Festival. Een driedaags evenement om het werk van de internationale architectengemeenschap wereldwijd onder de aandacht te brengen. Van 22 tot en met 24 oktober 2008 vindt in Barcelona, Spanje voor de eerste maal in de geschiedenis het World Architecture Festival plaats. De kern van dit festival wordt gevormd door het grootste Architectuur Awards programma ter wereld.  Architecten over de hele wereld kunnen hun meest noemenswaardige projecten nomineren voor World Architecture Festival Awards en zodoende meedingen naar de prestigieuze Prix de Barcelona. Alcoa Architectuursystemen is zeer verheugd om deel uit te maken van dit grensverleggende evenement. Voor meer informatie kunt u terecht op de website
meer

10 September, 2008 - 11 September, 2008
Ahoy Rotterdam, Nederland
 
ARCHITECT@WORK 2008

Na een zeer succesvolle eerste editie van Architect@Work Nederland, wordt deze succesformule op 10 en 11 september 2008 opnieuw georganiseerd in Ahoy, Rotterdam (NL). Tot deze beurs worden alleen exposanten toegelaten die daadwerkelijk iets nieuws te melden hebben. Alcoa Architectuursystemen is dan ook wederom aanwezig met verschillende noviteiten. U bent van harte uitgenodigd om een bezoek te brengen aan onze stand ( standnummer 97). Voor meer informatie over deze beurs kunt u terecht op de website
meer


Registreer voor gratis toegang aan Architect@Work via Alcoa Architectuursytsemen, door te klikken op deze link mét vermelding van onze persoonlijke toegangscode 20101.
Registreer
 

5 Februari, 2007 - 10 Februari, 2007
Jaarbeurs, Utrecht, NL
 
BOUWBEURS 2007
Van 5 t/m 10 februari wordt weer de tweejaarlijkse bouwbeurs in de Jaarbeurs te Utrecht georganiseerd.
 
Met trots kunnen wij u melden dat het ons wederom is gelukt om een spectaculaire stand te ontwerpen waarbij in één oogopslag een totaalbeeld van onze raam-, deur- en gevelsystemen wordt getoond.
 
Met name op het gebied van hang- en sluitwerk zijn er vele primeurs te zien.
 
Zo tonen wij onder andere ramen en deuren waarvan het beslag onzichtbaar is en de bediening elektrisch geschiedt. Dankzij de infrarode afstandsbediening is deze methode van bedienen bij uitstek geschikt voor moeilijk bereikbare ramen. Daarnaast is het uitermate gebruiksvriendelijk voor senioren en voor jongeren natuurlijk erg stoer om een raam op afstand te kunnen bedienen zonder op te hoeven staan. Tevens tonen wij een volledig elektrisch te bedienen hef/schuifdeur.
 
Spectaculair is het, om te zien hoe een raamkozijn volledig kan worden uitgevouwen tot een heus balkon!
 
Graag nodigen wij u van harte uit voor een bezoek aan onze stand. U kunt ons vinden in Hal 1, stand 1.A.142.
meer

top anchor