Aanvullende Informatie

De voordelen van aluminium gevelsystemen

Gebouwd volgens de Cradle to Cradle pricipes
Click image to enlarge.
Stadskantoor Venlo [fotografie: Dirk Verwoerd]3 Juni, 2020

Aluminium is een uitstekend bouwmateriaal waarmee een scala aan innovatieve gevelsystemen gerealiseerd kan worden. Wat maakt aluminium gevelsystemen een aantrekkelijke optie voor architecten, gevelbouwers en eigenaren van de uiteindelijke panden? We bespreken de voordelen van het gevelmateriaal in deze blog!

 

De gunstige eigenschappen van aluminium
Aluminium biedt diverse gunstige materiaaleigenschappen die het tot een interessant materiaal maken voor de gevelbouw. Zo is aluminium zowel licht als sterk. De combinatie van robuustheid en het lichte gewicht zorgt ervoor dat aluminium eenvoudig toegepast kan worden in uiteenlopende bouwprojecten.

 

Bovendien bieden de aluminium gevelsystemen zoals deze bij Kawneer geproduceerd worden nog diverse andere voordelen. Zo is deze vorm van gevelbekleding winddicht, waterdicht, brandwerend en thermisch isolerend. Daarbij kan met het aluminium zowel niet-dragende gevels (vliesgevels) gerealiseerd worden als semi-structurele en structurele gevelsystemen. Zo heeft de ontwerper alle ruimte om een gevelbeeld naar wens vorm te geven en kan het glaswerk hierop aangepast worden.

 

Duurzaamheid van aluminium gevelsystemen
Een andere gunstige bijkomstigheid van aluminium gevelsystemen is de duurzaamheid. Aluminium is namelijk een zeer duurzaam bouwmateriaal. De geproduceerde aluminium gevelsystemen hebben een levensduur van tientallen jaren. En het prettige? Tijdens deze gehele levensloop is het materiaal zeer onderhoudsarm; slechts een periodieke reiniging volstaat al om het materiaal in topconditie te houden.

 

En is de aluminium gevelbekleding dan eindelijk aan het einde van de levensduur gekomen? Dan komt een volgende gunstige eigenschap van het materiaal naar voren: aluminium is namelijk zeer goed recyclebaar, en kan keer op keer hergebruikt worden zonder kwaliteitsverlies.

 

De aluminium gevelsystemen van Kawneer zijn bovendien Cradle to Cradle Certified. Meer weten over het principe achter deze duurzame bouwmethode, en hoe dit aansluit bij het circulair bouwen? Bekijk dan onderstaande pagina’s en blogs:

 

 
Ontwerpvrijheid
Ook op esthetisch vlak biedt aluminium interessante mogelijkheden. Architecten en ontwerpers kunnen hun hart ophalen met aluminium, doordat het materiaal veel ontwerpvrijheid met zich meebrengt. Verschillende oppervlaktebehandelingen zoals anodiseren, poederlakken, met de unieke PREANO+ voorbehandeling, in diverse glansgraden behoren allen tot de mogelijkheden. Deze afwerkingen kunnen daadwerkelijk het verschil maken en een eigen karakteristieke uitstraling bieden voor het pand.

 

Daarbij biedt Kawneer modulaire gevelsystemen aan, waarmee eenvoudig uiteenlopende combinaties gemaakt kunnen worden. De talloze variaties bieden grote artistieke vrijheid, gecombineerd met een eenvoudige uiteindelijke implementatie.

 

Meer weten?
Wilt u meer weten over de aluminium gevelsystemen en toebehoren van Kawneer? Of zoekt u naar een specifieke oplossing die nog niet door ons benoemd is? We denken graag met u mee en bieden zowel standaardoplossingen als maatwerk aan.

 

We bespreken graag de mogelijkheden voor uw specifieke project! Neem nu contact met ons op voor meer informatie:

Telefoon: 0341 - 46 46 11 (voor verwerkers)
Telefoon: 0341 - 46 46 15 (voor architecten)
E-mail: advies.kawneer@arconic.com

 top anchor