Doelgroepen

Doelgroepen  
Aanvullende Informatie

De Zwarte Hond wint ArchiCup 2019

ArchiCup 2019
Click image to enlarge.
de Zwarte Hond winnaar ArchiCup 201915 Juli, 2019

Zaterdagochtend 6 juli. De teams druppelen binnen op het complex Woudestein, thuisbasis van Excelsior, en maken zich op voor de strijd om de ArchiCup 2019. In tegenstelling tot andere edities moet de verliezend finalist dit keer volgend jaar het toernooi organiseren.

 

Naarmate de dag vordert voel je dat de spanning toeneemt en wordt duidelijk welke bureaus spelen om de prijzen. Voor de halve finales melden zich Powerhouse vs. de Zwarte Hond en OMA vs. Mecanoo op het hoofdveld. Deze halve finales werden winnend afgesloten door OMA en de Zwarte Hond.

 

De tribunes stromen vol en de spanning en het gejuich nemen toe. Wordt het OMA (winnaar 2018) of de Zwarte Hond? Beide teams hebben de ArchiCup al 2x gewonnen; wie stijgt op de ranglijst en mag de beker voor de derde keer in ontvangst nemen? Ondanks de invallende regen was de stemming opperbest. De finale was gelijkwaardig en de kansen gingen over en weer. Maar na een flitsende en perfect opgezette aanval kwam voor de Zwarte Hond de bevrijdende 1-0 op het scorebord te staan. Daarmee wisten ze het toernooi naar hun hand te zetten en de felbegeerde ArchiCup in de wacht te slepen.

 

OMA, een waardig verliezer, zal de organisatie op zich nemen voor het toernooi in 2020. De prijs voor beste outfit ging naar Powerhouse Company.

 

Alle lof naar Mecanoo die een perfect toernooi heeft georganiseerd en de lat voor volgend jaar zeer hoog heeft gelegd. Tot volgend jaar!top anchor