Kinderen beoordelen duurzaamheid World Trade Center in door Alcoa Foundation gesteund BREEAM-NL Junior project12 September, 2012
Op woensdagmiddag 19 september, gedurende Dutch Green Building Week 2012, beoordelen kinderen in de leeftijdscategorie 9-12 jaar aan de hand van de speciaal ontwikkelde BREEAM-NL Juniorrichtlijn het World Trade Center in Amsterdam. De ontwikkeling van BREEAM-NL Junior is een initiatief van de Dutch Green Building Council (DGBC) en wordt mede mogelijk gemaakt door een gift van de Alcoa Foundation. Tijdens de vorige editie van Dutch Green Building Week is de ontwikkeling in gang gezet. Met het officieel in gebruik nemen van de BREEAM-NL Junior zal de laatste mijlpaal van dit project bereikt worden. 

BREEAM-NL Junior
BREEAM-NL Junior is een lespakket voor het basisonderwijs dat leerlingen op school, in de klas kunnen inzetten om in kaart te brengen hoe hun school er op het gebied van duurzaamheid voor staat. Maar de methode kan ook voor elk ander gebouw worden gebruikt. Hiermee willen Dutch Green Building Council en de Alcoa Foundation het duurzaamheidbewustzijn van de leerlingen (en indirect ook de docenten en ouders) vergroten en hun gedrag verduurzamen.

Met behulp van BREEAM-NL Junior beoordelen kinderen gebouwen aan de hand van thema’s uit het BREEAM-systeem: Energie, Water, Afval, Veiligheid, Hygiëne, Groen, Mobiliteit, Voedsel en Omgeving.

Eerste BREEAM-NL Junior certificaat
De junior assessoren overhandigen na hun voltooien van hun duurzaamheidmeting het eerste BREAAM-NL Junior certificaat aan het WTC. De middag wordt afgesloten met een optreden van de bekende Nederlandse rapper en televisiepresentator Yes-R.

Over de Alcoa Foundation
De Alcoa Foundation is een van de grootste ‘corporate foundations’ in de Verenigde Staten, met een vermogen van ongeveer US $ 446 miljoen. Na in 1952 te zijn opgericht heeft de Alcoa Foundation inmiddels meer dan US $ 550 miljoen geïnvesteerd. In 2011 heeft de Alcoa Foundation meer dan US $ 20 miljoen bijgedragen aan non-profit organisaties over de hele wereld, waarmee innovatieve partnerschappen opgebouwd zijn en mensen aangemoedigd zijn om het milieu te verbeteren en de leiders van morgen op te leiden. Het werk van de Alcoa Foundation wordt verder versterkt door duizenden Alcoa vrijwilligers die hun energie, passie en het doel om een ​​verschil te maken in de gemeenschappen waarin Alcoa actief is met elkaar delen. In 2011 heeft gedurende de voor Alcoa kenmerkende ‘Month of Service’, maar liefst 56 procent van de Alcoa medewerkers deelgenomen aan meer dan 1.200 evenementen in 24 landen, hiermee werden 81.000 kinderen bereikt, 9.000 maaltijden geserveerd, 34.000 bomen geplant en 1.800 non-profit organisaties ondersteund. In Nederland is de Alcoa Foundation al jaren actief via Alcoa’s vestigingen in Harderwijk en Waalwijk. Sinds 2009 heeft de Alcoa Foundation meer dan US $ 100.000 geïnvesteerd in Nederland. Meer informatie is te vinden op www.alcoafoundation.com.

top anchor