Doelgroepen

Doelgroepen  
Aanvullende Informatie

Op naar een toekomstbestendige woningvoorraad

Demohuisjes op het event 'Woning R'
Click image to enlarge.
Demohuisjes op het event 'Woning R'2 April, 2019

De energietransitie in de sociale woningvoorraad vraagt om innovatieve oplossingen. Om partijen die durven te ontwikkelen, samenwerken en fouten maken. Om zo antwoord te geven op de vragen die nu gesteld worden in de sector. Niet alleen op het gebied van de energietransitie, maar ook op thema’s als circulariteit, betaalbaarheid en gezondheid.

 

Al deze onderwerpen spelen mee bij het toekomstbestendig maken van de woningvoorraad. Sterker nog: je kunt er tegenwoordig onmogelijk vanuit één invalshoek naar kijken. Dat beseften ook Renda-partners Kawneer, OC Autarkis, Renson, Sto Isoned en Orly & Endevoets. Samen met Pilkington Glas kwamen ze op het idee om een concept te bedenken voor het verduurzamen van de bestaande woningbouw: Woning R. De eerste stap is de ontwikkeling van twee demohuisjes vol innovatieve oplossingen. Integraal kijken naar het verduurzamen van de bestaande woningbouw. Daar gaat het de partners om. Samenwerking is belangrijk. En daarom nodigen ze het Renda-netwerk uit om verduurzaming vanuit verschillende kanten te belichten.

 

Op 18 april nemen we je mee in het concept ‘Woning R’, waarmee de voorraad eenvoudig verduurzaamd kan worden, maar dat ook inzet op verhoging van het wooncomfort en eliminatie van het gasverbruik.

 

Tijdens dit event leer je:

- Hoe je de werking van natuurkundige wetten kunt inzetten voor de bestaande bouw;                           

- Hoe je de sociale woningvoorraad op een betaalbare manier kunt verduurzamen;

- Waarom samenwerking noodzakelijk is om tot innovatieve oplossingen te komen;                                

- Hoe je het comfort en gebruikersgemak van bewoners kunt vergroten;

- Innovatieve oplossingen.

 

Programma

13:00u Inloop.

13.30u Opening door Renda. Toelichting op het ontstaan van Woning R.

13.45u Walter van Kampen vertelt over faseovergangsmaterialen.

14.15u Joost de Bruijn van Boost Herontwikkeling informeert je in zes stappen wat verduurzamen eigenlijk betekent, wat de hedendaagse mogelijkheden zijn en welke ontwikkelingen de komende 50 jaar van belang zijn.

14.45u Pauze.

15.00u Rondleiding door de demohuisjes waar de innovatieve oplossingen op het gebied van verduurzaming worden getest en korte speeddate sessies over zelf-ingebrachte probleemstellingen rondom het betaalbaar verduurzamen van de sociale woningvoorraad.

16.30u Borrel, inclusief buffet.

 

Locatie Drunen

Kom jij naar het event ‘Woning R’? Aanmelden kan via de website. Geen lid? Geef aan dat je een relatie bent van Kawneer en de toegang is gratis.top anchor