Duinoord fase 2, Haamstede
Eerste project in Kawneer’s RT 82 HI+

Duinoord fase 2, credit: Marsaki
Click image to enlarge.
Duinoord fase 2, credit: Marsaki9 Juni, 2017
Het is definitief: Kawneer heeft het eerste project dat in de RT 82 HI+ uitgevoerd gaat worden in opdracht! De gekozen vormgeving is GT 70 S met speciale profielvorm. Lees hier meer over de GT 70 S. De betrokkenen bij het project Duinoord fase 2 in Haamstede zijn architect Joris Raymakers van Tarra architectuur & stedenbouw uit ‘s-Hertogenbosch, gevelbouwer SKM uit Roosendaal, aannemer Bouwbedrijf Boogert uit Oosterland en projectontwikkelaar Marsaki uit Goes.
 
In de eerste fase van project Duinoord zit de RT 72 Reflex van Kawneer. Deze fase is afgerond. De tweede fase bestaat uit 34 appartementen en 20 patiowoningen. Naast de RT 82 HI+ met GT 70 S vormgeving komt ook de vliesgevel AA 100 Q HI+ van Kawneer in het project. ‘Bij het ontwerp van het project dienden we rekening te houden met het Passiefhuis concept’, aldus Joris Raymakers van Tarra architectuur & stedenbouw. ‘Belangrijk is de balans tussen prestatie en beeld. Die combinatie is niet vanzelfsprekend. Veel alternatieven passen niet binnen die ambitie en vielen daardoor af. We zijn gecharmeerd van een slank aanzicht en hebben goede ervaringen met Kawneer (voorheen Alcoa). Je zou dus kunnen zeggen dat we op basis van techniek, esthetica en prestatie voor de systemen van Kawneer hebben gekozen.’
 
Passiefhuis concept
De RT 82 HI+ en AA 100 Q HI+ van Kawneer zijn beiden Passiefhuis gecertificeerd en sluiten dus perfect aan op de bouwmethode van projectontwikkelaar Marsaki. Zij werken namelijk via de Wooneco bouwmethode om energiezuinig te wonen en werken, ontwikkeld in samenwerking met Architecten Alliantie uit Goes. Het Wooneco2-concept is gebaseerd op het passief bouwen concept. Eerst is het energieverbruik van de woning teruggebracht naar 15 KW per m2 per jaar. Daarnaast gebruikt een Wooneco2-woning energie die duurzaam is opgewekt en vindt er compensatie plaats van benodigde fossiele energie. Het geringe energieverbruik en de lage CO2-uitstoot maken de woning zeer klimaatvriendelijk.
 
Hoge isolatie én fraaie vormgeving
De hoge Uf waarde (0,79 W/m2K) van de RT 82 HI+ maakt het op dit moment het minst diepe systeem met de hoogste isolatiewaarde in de markt. Het gerenommeerde Passiefhuisinstituut Darmstadt heeft het systeem van Kawneer daarom beloond met een Passiefhuis phB certificaat. De RT 82 HI+ kan uitgevoerd worden in 8 verschillende vormgevingen, zonder concessies te hoeven doen aan de functionele eigenschappen. Door de RT 82 HI+ toe te passen wordt het totale energieverlies van een woning gereduceerd en daalt de energiebehoefte ten opzichte van een gemiddeld huis met ongeveer 12,5%. De RT 82 HI+ is het perfecte antwoord op de vraag van dit project: hoge isolatiewaardes behalen, maar wel met een slanke vormgeving!
 
Ideale systemen voor Passief bouwen
De AA 100 Q HI+ is het eerste Passiefhuis phA+ gecertificeerde aluminium vliesgevelsysteem. Met het systeem zijn hoge glasgewichten tot maar liefst 700 kg mogelijk door de gepatenteerde en speciale thermisch onderbroken glasondersteuningen. Het gevelsysteem heeft een uniek bereik in beglazing van 6 tot en met 60 mm. Daarbij is de hoogst mogelijke energiebesparing mogelijk, want de AA 100 Q HI+ heeft een Uf waarde van 0,81 W/m2K. De RT 82 HI+ en de AA 100 Q HI+ zijn ideale systemen dus, voor de Wooneco bouwmethode en het passief bouwen concept.

top anchor