Aanvullende Informatie

De AA 100 SSG vliesgevel: eindeloos ontwerp met nauwelijks zichtbare belijning


Click image to enlarge.2 Juli, 2020

Een gevel die een prachtig vergezicht biedt, met eindeloos lijkende beglazing en nauwelijks zichtbare belijningen? Met de AA 100 SSG (semi-)structurele aluminium vliesgevel wordt dit mogelijk gemaakt! Dit vliesgevelsysteem biedt een optimale reflectie van de omgeving in de gevel en zorgt zo voor een fraaie aanblik.

 

Bovendien is het systeem niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar biedt het ook een hoge mate van functionaliteit en veiligheid. Dit maakt de AA 100 SSG een excellent product dat veelzijdig toegepast kan worden in uiteenlopende projecten. 

 

Uitstraling
Dankzij de unieke vormgeving lijkt het bij de AA 100 SSG net alsof de gevel uit één volledige ruit bestaat. Er ontstaat een vlak en transparant gevelbeeld en het gevelsysteem biedt een visueel aantrekkelijke basis voor een structurele of semi-structurele gevel. Het systeem is dankzij een maximaal glasgewicht van 500 kg en een glasdikte van 50 millimeter bovendien zeer geschikt voor gebruik van triple glas.

 

Modulariteit: eenvoudig te combineren
De (semi-)structurele vliesgevel AA 100 SSG kan gecombineerd worden met andere vliesgevelsystemen, zoals de AA 110, AA 100 Q en AA 100 Q HI+. Dit biedt architecten en ontwerpers grote ontwerpvrijheid!

 

Gecombineerd met een AA 100 / AA 110 CV raamsysteem kunnen naar buiten openende, verborgen en beweegbare ramen geïmplementeerd worden, uitvoerbaar met zowel handbediening als elektrische bediening en volledig prefab produceerbaar. Ook kan met dezelfde profielen, afhankelijk van het toegepaste beslag, zowel een parallel uitzetraam als een uitzetzakraam toegepast worden.

 

Door een parallel uitzetraam toe te passen ontstaat met deze aluminium gevelbekleding een architectonisch aantrekkelijk gevelbeeld; er zijn immers geen schuine maar alleen rechte, parallelle vlakken zichtbaar wanneer het raam open staat. Dit gevelelement heeft zo hetzelfde uiterlijk als het vaste glas van de AA 100 SSG. 

 

Veilig en robuust
De AA 100 SSG is niet alleen op esthetisch vlak aantrekkelijk. Het vliesgevelsysteem voldoet aan de strengste eisen voor doorvalveiligheid, en biedt bovendien een hoge inbraakwerendheid, met inbraakwerendheidsklasse WK2.

 

Daarbij biedt deze vliesgevel ook een hoge mate van lucht- en waterdichtheid. De AA 100 SSG is bestand tegen een winddruk van 2.000 Pa, heeft een luchtdichtheid van 600 Pa (A4) en waterdichtheid van 750 Pa (RE750). Dit maakt het tot een robuust gevelsysteem, goed bestand tegen de diverse invloeden van buitenaf.

 

Meer informatie
Wilt u meer weten over de eigenschappen en mogelijkheden van de AA 100 SSG? Bekijk de AA 100 SSG productpagina of neem contact met ons op voor aanvullende informatie.

 top anchor