Home

Kawneer Global  /  English | Nederlands

Doelgroepen

Doelgroepen  
Aanvullende productinformatie / Documenten
Mijn producten
Bewerken / Alles bekijken 
  Mijn productenlijst
   1 / 15

   AA 100 HI+ Aluminium Vliesgevel

   De AA 100  HI+ is een aluminium profielsysteem van Kawneer voor het samenstellen van vliesgevels. De AA 100 HI+ is Passiefhuis gecertificeerd en heeft een extreem goede Uf waarde. Ook heeft het vliesgevelsysteem gepatenteerde thermisch onderbroken glasondersteuning die grote glasgewichten kan ondersteunen. Het is daardoor mogelijk minder dik glas toe te passen, terwijl nog steeds een goede isolatiewaarde bereikt wordt. De AA 100 HI+: het systeem voor ultieme transparantie en maximale isolatie.

   Product kenmerken

   Productkenmerken

   De AA 100 HI+ is het eerste vliesgevelsysteem met Passiefhuis phA+ certificering en een U-waarde van 0,81 W/m2K. Het is een van de meest energiebesparende en duurzame vliesgevelsystemen in de markt. Ook biedt het systeem de mogelijkheid tot grotere glasoppervlakten, waardoor meer daglichttoetreding mogelijk wordt gemaakt. Het product heeft een uniek bereik in beglazing van 6 tot en met 60 mm. Hoge glasgewichten tot 750 kg zijn geen probleem, doordat er speciale, gepatenteerde thermisch onderbroken glasondersteuningen voor zijn ontwikkeld. Ook deze eigenschap draagt bij aan meer daglichttoetreding en hogere transparantie. Door de combinatie van hoge glasgewichten en maximale beglazingsdikte kan bijvoorbeeld drievoudige beglazing met lage U-waarden worden toegepast. Tevens zorgt het maximale glasgewicht van 750 kg ervoor dat grotere afmetingen glas kunnen worden toegepast, wat de transparantie weer ten goede komt.

    

   De opgave in de energetische verduurzaming is fenomenaal. Overheidsgebouwen in Nederland moeten bijna energieneutraal zijn vanaf eind 2018, overige gebouwen vanaf eind 2020. Diverse programma’s en initiatieven spelen hierop in, zoals BENG (bijna energieneutraal bouwen) en NOM (Nul op de Meter), maar vanuit Duitsland ook het Passiefhuisconcept. En de AA 100 HI+ sluit hier perfect op aan, want met dit systeem zorgen we voor een maximaal isolerende gebouwschil om een maximale energiebesparing te bereiken.

    

   Naast energiebesparing draagt de AA 100 HI+ van Kawneer bij aan transparantie, comfort en daglichttoetreding. En dat daglichttoetreding belangrijk is blijkt uit het rapport van World Green Building Council ‘Health, Wellbeing & Productivity in Offices – The next chapter for green building’ uit 2014. Uit dat rapport blijkt onder andere dat goed licht cruciaal is voor de tevredenheid van de bewoners/gebruikers. Verschillende studies in het laatste decennium schatten productiviteitsverhoging als direct resultaat van de nabijheid van ramen. Ook krijgen kantoormedewerkers met ramen gedurende de dag 173% meer wit licht en slapen zij gemiddeld 46 minuten per nacht meer vergeleken met kantoormedewerkers zonder toegang tot ramen.

    

   Een baanbrekende studie van 20 jaar geleden liet zien dat medewerkers met ramen en uitzicht op de natuur minder gefrustreerd en geduldiger waren. Ook rapporteerden zij een betere gezondheid dan degenen zonder toegang tot uitzicht op de natuur of met uitzicht op enkel gebouwde elementen. Dat daarin in al die jaren weinig is veranderd blijkt uit verschillende recentere studies, die sindsdien vergelijkbare conclusies hebben getrokken. De AA 100 HI+ is dus niet alleen van belang bij het optimaliseren van de energiebesparing van een gebouw, maar ook bij het optimaliseren van de transparantie en daglichttoetreding voor de gezondheid van zijn bewoners/gebruikers.

    

   Uitvoeringen

   De ontwerpmogelijkheden met de AA 100 HI+ zijn eindeloos. Het systeem is eenvoudig in opzet en montage en biedt onbegrensde combinatiemogelijkheden. De meest uiteenlopende geveloplossingen qua vormgeving en met (verborgen) beweegbare delen behoren tot de mogelijkheden. Zo zijn er verschillende uitvoeringen van de AA 100 HI+. Denk aan de standaarduitvoering met klem- en deklijsten horizontaal en verticaal, maar ook aan de ontwateringssystemen vak of stijl afgewaterd, de picture frame look, structureel, semi-structureel met horizontaal of verticaal klem- en deklijsten en in de andere richting opliggend rubber of voegrubber, rechte en/of schuine gevels. Om het helemaal af te maken zijn er verschillende soorten en dieptes afdekkappen: vlak, GT 70 S, diep, H-profiel en bisschopsmuts.

    

   In de beschikbare documentatie en tekeningen vindt u meer informatie over de verschillende toepassingen. Bij Kawneer denken we graag met u mee wanneer we er binnen de standaardsystemen niet uitkomen. Dan overleggen we graag over de mogelijkheden van een specifieke projectoplossing. Neemt u gerust contact op via telefoon: 0341 – 46 46 11 (voor verwerkers), 0341 – 46 46 15 (voor architecten) of e-mail: advies.kawneer@arconic.com.

    

   Combinatieopties

   Het AA 100 HI+ vliesgevelsysteem is te combineren met de modulaire systemen van Kawneer. Denk hierbij aan de standaard AA 100 , de RT-systemen, AA 4110, AA 3110, AA 9562 en meer! Deze combinatieopties resulteren in nog meer mogelijkheden, vrijheid, flexibiliteit en kosteneffectiviteit. Een groot scala aan mogelijkheden met een overzichtelijk systeemaanbod.

    

   Systeemkenmerken

   -     Materiaal: Aluminium extrusie profiel

   -     Legering: EN AW 6060 T 66 volgens EN 573 anodiseerkwaliteit

   -     Profielbreedte: 50 mm

   -     Profieldiepte: Afhankelijk van benodigde sterkte, van 25 tot 275 mm

   -     Profielradius: 1,5 mm aan buitenzijde en 1,0 mm aan binnenzijde

   -     Beglazingscapaciteit: Maximaal 60 mm

    

   Systeemmogelijkheden

   -     Waterafvoer: Gecompartimenteerde verborgen waterafvoer of via de stijlen

   -     Beglazing: Droge beglazing middels EPDM dichtingen met gepatenteerde, thermisch onderbroken glasdrager

   -     Dichtingen: Rondom doorlopend gevulkaniseerde hoeken en/of frames

   -     Uitvoeringen: Gevels, dakconstructies, rechte en gesegmenteerde gevels

    

   Modelkenmerken

   -     Design: Standaard dekkappen en/of projectmatige vormgeving

   -     Ramen en deuren: Geïntegreerd universeel toepasbaar

   -     Hang- en sluitwerk: Systeemgebonden met Euro-nut en A-line grepen

   -     Deurscharnieren: A-line paumelle- of blokscharnier eventueel in kleur gelakt

   -     Accessoires: Systeemgebonden accessoires volgens voorschrift Kawneer

   -     Oppervlaktebehandeling: Anodiseren (20 of 25 micron), poederlakken, voorbehandeling PREANO+, 60 micron met glansgraad 30 of 70%.

    

   Systeemprestaties (afhankelijk van uitvoering en afmeting)

   -     Isolatiewaarde: Uf 0.81 afhankelijk van gekozen combinatie/Passiefhuis phA+ gecertificeerd

   -     Luchtdichtheid: AE volgens EN 12152

   -     Waterdichtheid: RE 1200 volgens EN 12154

   -     Doorbuiging: 2000 Pa volgens EN 12211

   -     Inbraakwerend: Klasse 2 of 3 volgens EN 1627 t/m 1630 en NEN 5096

   -     Geluidsisolatie: 48 dB volgens EN 717-1

    

   Contactgegevens

   Heeft u nog vragen en/of behoefte aan projectgericht advies? Neem dan contact met ons op via telefoon: 0341 – 46 46 11 (voor verwerkers), 0341 – 46 46 15 (voor architecten) of e-mail: advies.kawneer@arconic.com.

    

    

   Via de navigatie aan de linker bovenkant van uw scherm kunt u de technische documentatie, brochure en DWG bestanden bekijken/downloaden.   Vergelijkbare producten

   Mijn producten
   Bewerken / Alles bekijken 
    top anchor